Viktor Orban respinge reglementările fiscale impuse din exterior

© Photo : Facebook / Orbán ViktorOrbán Viktor
Orbán Viktor - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2021
Abonare
Premierul Ungariei Viktor Orban spune că este în interesul naţional al Ungariei să nu accepte reglementările fiscale impuse din exterior, respingând astfel propunerea unui impozit global minim.
BRUXELLES, 19 iun – Sputnik. Premierul Viktor Orban apără cu strășnicie independența Ungariei inclusiv din punct de vedere economic și spune că impozitele mai ridicate ar fi "toxice" pentru economia acestei țări care este orientate spre export.
El a respins de aceea propunerea unui impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global, arătând că un sistem fiscal care face Ungaria competitivă reprezintă "punctul de plecare" pentru succesul economic al ţării.
Расчетный отдел банка - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Societate
Primul trimestru 2021: semne de revigorare a economiei, deși situația rămâne a fi proastă
Orban a spus că, din punct de vedere economic, anul viitor trebuie să fie folosit "pentru restabilirea solidităţii familiilor" şi pentru reduceri de taxe pentru tineri, urmând ca, după ce ritmul de creştere al economiei ajunge la 5,5%, să fie luate în considerare reducerile fiscale.
Luna aceasta, miniştrii Finanţelor din Grupul ţărilor puternic industrializate (G7) au ajuns la un acord istoric cu privire la introducerea unui impozit minim global de 15% pe profitul companiilor, un acord care ar putea servi drept bază pentru un acord valabil la nivel mondial.
Dar Viktor Orban a arătat că Budapesta se opune acestei iniţiative deoarece ea contravine eforturilor autorităţilor maghiare de a atrage investiţii străine prin intermediul taxelor reduse.
Impozitul pe profitul companiilor de 9% practicat în Ungaria este unul din cele mai mici din Uniunea Europeană şi a fost folosit de Budapesta pentru a atrage unele mari investiţii în sectorul construcţiilor de automobile.
"Consider că este absurd ca orice organizaţie să îşi aroge dreptul de a spune ce taxe poate aplica Ungaria", a arătat Viktor Orban, consolidându-și astfel statura de lider independent și care face politica țării sale, nu a instituțiilor internaționale.
La rândul său, ministrul ungar al Finanţelor, Mihaly Varga a spus că un impozit minim global pe profitul companiilor ar urma să afecteze între 2.000 şi 3.000 de companii importante din Ungaria.
Irlanda, o altă ţară membră UE cu un nivel mic al impozitului pe profitul companiilor, se opune şi ea ideii unui impozit minim global pe profitul companiilor iar autorităţile de la Dublin au demarat o campanie prin care speră că va putea să îşi păstreze o parte din beneficiile oferite de regimul fiscal atractiv practicat de mai mute decenii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldovaok
Fluxul de știri
0