Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce să faci în weekend în Chișinău: Lista evenimentelor organizate de Primărie

© Sputnik / Mihai CarausParc
Parc - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2021
Abonare
Municipalitatea organizează în acest weekend mai multe concerte în aer liber. Evenimentele au loc în cadrul proiectului „Dialog social cu chișinăuienii”.
CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Sâmbătă și duminică, autoritățile locale din Capitală organizează diverse manifestări cultural-artistice în aer liber. Concertele se vor desfășura între orele 10:00 și 14:00.
Cum e să lucrezi gunoier în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Societate
Datorită lor, nu ne înecăm în deșeuri: Cum e să lucrezi gunoier în Moldova
Astfel, fiecare poate alege între: programe de muzică populară, concerte cu muzică din creața compozitorilor autohtoni în interpretare corală a colectivelor de copii, muzică corală și romanțe, programe de dansuri, inclusiv populare, recitaluri de poezie, expoziții cu lucrări din creația copiilor, ateliere, master class, dar și alte activități interactive. 
Totodată, doritorii pot asista la manifestări cu genericul „Duminica Mare”, care vor avea lor sâmbătă, în scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfânta Amintire" din str. Miron Costin, sectorul Râșcani, iar duminică evenimentul se va desfășura în Parcul „Alunelul”, sectorul Buiucani.
Sâmbătă, 19 iunie:
  • În parcul „Alunelul” va avea loc o manifestare cultural-artistică cu genericul: „Prin creație spre stele”. Se vor organiza ateliere practice, activități cognitiv-distractive pentru copii, prezentarea lucrărilor copiilor Centrului de educație estetică „Lăstărel”.
  • În parcul „Valea Trandafirilor” (Havuzul muzical) se va desfășura o manifestare cultural-artistică cu genericul „Botanica baștina mea”. La eveniment va participa ansamblul Folcloric „Doina” (program de muzică populară), studioul de creație a copiilor „TIGY Academy” (program de muzică ușoară, corul „Poiușcie serdța” (program de muzică corală și romanțe) și ansamblul Folcloric „Baștina” (muzică populară).
  • În scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din str. Miron Costin va avea loc o manifestare cultural-artistică cu genericul: "Duminica Mare". Programul artistic va conține melodii și dansuri populare, prezentate de Centrul de activitate extrașcolară „Curcubeul”, sectorul Râșcani, Ansamblul folcloric „Opincuța”, Ansamblul „Zâmbetul”, Ansamblul de fluieraș, Ansamblul „Cireșarul”, Ansamblul folcloric „Ștefăneii”. Totodată, va avea loc o expoziție de lucrări plastice ale copiilor de la Centru de activitate extrașcolară „Curcubeul” din sectorul Râșcani.
  • La Scuarul Direcției Educație Ciocana, str. Alecu Russo, 57 va avea loc o manifestare cultural-artistică cu genericul „Curcubeul muzical”. La concert vor fi prezentate piese muzicale ale compozitorilor autohtoni în interpretarea corului „Allegretto” al CCCT „ Evrica”.
  • În scuarul „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” se va desfășura manifestarea „Luna lui Cireșar”. În cadrul evenimentului vor avea loc expoziții, prezentări, master class, ateliere (pictură, creație confecții tehnice, aeromodelism, arta decorativă) etc.
Duminică, 20 iunie:
  • În scuarul Dokuceaev se va prezenta un program cultural-artistic „Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului”. În cadrul evenimentului vor avea loc dansuri, recital de poezie, cântece, scenete teatrale prezentate de CCC „Floarea Soarelui”, ansamblul de dans modern „Tip-Top” și ansamblul de dans sportiv „Tinerețe”.
  • În scuarul din str. Kiev, Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” va prezenta un program cultural-artistic cu genericul: „Împreună creăm frumosul”. la eveniment va fi prezentată și o expoziție de origami cu lucrările copiilor de la Centrul de Creație Tehnică, sector Râșcani, master class de origami.
  • În scuarul Direcției Educație Ciocana, str. Alecu Russo, va avea loc un program muzical „Plai moldovenesc”, cu participarea ansamblului etnofolcloric „Ciucurel”, fondator Colegiul „MondostudArt”, ansamblul „MOLDOVIȚA” și grupul muzical de la CC „Convorbitorul”.         
  • La parcul „Alunelul” se va desfășura o manifestare cultural-artistică cu genericul „Duminica mare”. Va fi prezentat un spectacol muzical dedicat sărbătorii creștine ortodoxe „Duminica Mare”, cu participarea artiștilor Teatrului Etnofolcloric „Ion Creangă”.  
Autoritățile îndeamnă participanții la evenimente să respecte măsurile de protecție împotriva noului coronavirus. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0