Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO - Imagini apocaliptice în Crimeea: Un ciclon puternic inundă peninsula

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Accesați arhiva multimediaПодтопления в Керчи из-за ливней
Подтопления в Керчи из-за ливней - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Abonare
În noaptea de joi spre vineri la Yalta, Crimeea, în doar șase ore, a căzut norma lunară de precipitații. În urma ploilor abundente, râurile s-au revărsat peste malurile lor, iar străzile s-au transformat în adevărate bazine de acumulare.
CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Norma lunară de precipitații în Yalta a căzut în doar șase ore, de la miezul nopții până la șase dimineața - 42 milimetri, iar ploile continuă. Despre acest lucru anunță RIA Novosti, cu referire la Centrul Hidrometeorologic din Crimeea.
„În Yalta, în șase ore - de la miezul nopții până la 6 dimineața au căzut 42 de milimetri. Aceasta este norma lunară. 84 de milimetri de precipitații au căzut pe Ai-Petri, ceea ce este mai mult decât norma lunară, adică 72 de milimetri”, a declarat Centrul Hidrometeorologic din Crimeea.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Astfel, plouă în Yalta, Alushta, Simferopol, Sevastopol, Evpatoria și, conform prognozelor, precipitațiile vor conteni în a doua jumătate a zilei de vineri, iar ciclonul se va deplasa spre sud-vest.
Șefa administrației locale din Yalta, Yanina Pavlenko, i-a îndemnat pe orășeni să nu părăsească inutil casa. În context, a fost introdus un regim de urgență pe teritoriul orașului.
Potrivit Centrului Hidrometeorologic din Crimeea, peste noapte, mai exact de joi și până vineri au căzut peste Ai-Petri 187 de milimetri de precipitații, adică două norme lunare (norma lunară - 72 milimetri), în Yalta - 87 (norma - 42 milimetri).
În Sevastopol, în ultima zi, au căzut 47 de milimetri de precipitații, în timp ce norma este de 38. 
Vezi această postare pe Instagram
O postare distribuită de Янина Павленко (@yanina_yalta_official)
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0