Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tulpina indiană, foarte contagioasă, amenință Moldova: „Riscăm să avem un număr alarmant”

© Photo : Courtesy of the National Institutes of HealthКоронавирус SARS-CoV-2 под микроскопом
Коронавирус SARS-CoV-2 под микроскопом - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Abonare
Medicul epidemiolog de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică Alexei Ceban a explicat în studioul Sputnik Moldova care este riscul declanșării în Republica Moldova a unui val de infectări cu tulpina indiană a virusului SARS-CoV-2.
CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Medicul epidemiolog Alexei Ceban a fost întrebat de către moderatoarea emisiunii „Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova dacă există riscul ca în 2-3 săptămâni să ne confruntăm cu un val de infectări cu noua tulpină indiană a SARS-CoV-2.
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Societate
Avertizările epidemiologilor se adeveresc: Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere
„Cu estimare putem spune că da, riscul este și este unul foarte mare de import al acestor cazuri, deoarece în regiunile apropiate deja sunt confirmate astfel de cazuri. Cred eu că posibil, adică, dacă nu ne vaccinăm, riscăm să avem un număr alarmant de cazuri. Vaccinul este singura soluție ca măsură specifică”, a precizat medicul epidemiolog de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
Invitatul emisiunii susține că cetățenii nu ar trebui să se relaxeze în contextul în care în ultima vreme a scăzut numărul de cazuri de infectare, pentru că lucrurile s-ar putea schimba în scurt timp.
Ieri au fost confirmate 57 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul cazurilor de coronavirus în țara noastră a ajuns la 255 994.
În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 160 de pacienți, dintre care 46 se află în stare extrem de gravă, iar 11 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.
De asemenea, 80 de persoane au fost vindecate. În total, 248 984 de cetățeni au fost tratați de COVID-19.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0