Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel cu privire la secțiile de votare peste hotare

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală a atacat la Curtea Supremă de Justiție decizia Curții de Apel Chișinău prin care s-a dispus deschiderea a peste 190 de secții de votare în diasporă.
CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a atacat la Curtea Supremă de Justiție decizia Curții de Apel Chișinău prin care a fost obligată să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare pentru diasporă. 
Secții de votare - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Societate
CEC trebuie să revizuiască numărul secțiilor de votare peste hotare
În data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă. În data de 17 iunie, judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.
Totuși, potrivit Codului Electoral, secțiile de votare din afara țării pot fi deschise în termen de cel puțin 35 de zile până în ziua alegerilor, iar actualmente termenul este depășit, respectiv CEC este pusă în dificultate și există riscul ca peste hotarele țării să nu fie deschise secții de votare suplimentare pentru alegerile din iulie.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0