Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră! Un nou lot de vaccin „Sputnik V” ajunge în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausСпецборт МЧС России с вакциной "Спутник V" приземлился в аэропорту Кишинева
Спецборт МЧС России с вакциной Спутник V приземлился в аэропорту Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Abonare
În Republica Moldova va fi adus vineri, 18 iunie, un nou lot de vaccin „Sputnik V” din Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Anunțul despre sosirea în țară a unui nou lot de vaccin „Sputnik V” a fost făcut de fostul șef de stat, președintele PSRM Igor Dodon. Aeronava care va aduce serul din Federația Rusă va ateriza la Chișinău vineri după ora 23:00. 
„Știu că majoritatea cetățenilor noștri așteaptă cu nerăbdare noul lot de vaccin, pentru că oamenii mereu mă întreabă anume despre ”Sputnik” în cadrul întrevederilor din raioane”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 
Precizăm că pe pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".
Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0