Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trump a numit Rusia singurul câștigător al summitului de la Geneva

© AP Photo / Evan VucciDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Abonare
Fostul președinte american Donald Trump a spus că Washingtonul nu a obținut nimic de la summitul liderilor rus și american Vladimir Putin și Joe Biden, iar pentru Moscova întâlnirea a decurs bine.
CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Donald Trump a remarcat că SUA nu au putut opri Nord Stream 2 la summitul de la Geneva, ceea ce, în opinia lui, era important de făcut, anunță RIA Novosti.
"Nu am primit nimic, am dat scena Rusiei, nu avem nimic", a spus el într-un interviu acordat Fox News.
Potrivit fostului președinte, Rusia a câștigat la summit. „Cred că a fost o zi bună pentru Rusia”, a spus el.
Trump a mai spus că relația SUA-Rusia ar putea fi „incredibilă”. "Ei au nevoie de economie, iar noi avem nevoie de lucrurile pe care le au ei. Au terenuri foarte valoroase din punct de vedere al resurselor minerale", a spus el.
Встреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Politică
Ce a declarat Biden după întâlnirea cu Putin
În același timp, fostul lider al Casei Albe a menționat că s-a înțeles bine cu Vladimir Putin. "Dar nimeni nu a fost mai dur ca mine în raport cu Rusia", a spus Trump.
Prima întâlnire dintre Putin și Biden a avut loc miercuri la Geneva, negocierile au durat 4,5 ore. În urma discuțiilor, liderul rus a spus că președintele SUA a fost de acord să înceapă consultări privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. Potrivit acestuia, ambele țări își dau seama că poartă o responsabilitate specială pentru stabilitatea strategică în lume.
În plus, șefii de stat au adoptat o declarație comună. În ea se vorbește despre angajamentul Moscovei și Washingtonului față de principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că acesta nu ar trebui dezlănțuit niciodată.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0