Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu propune scutiri de taxe pentru moldovenii care vor să revină acasă

© Sputnik / Mihai CarausБрифинг президента Молдовы Майи Санду
Брифинг президента Молдовы Майи Санду - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Abonare
Șeful statului propune viitorului parlament să permită cetățenilor moldoveni care au decis să se întoarcă acasă să își importe proprietatea, inclusiv mașinile, fără accize și taxe.
CHIȘINĂU, 17 iunie - Sputnik. Proiectul de lege prevede ca persoanele care au locuit în străinătate cel puțin trei ani să poată aduce în Republica Moldova bunurile personale, obiectele de uz casnic, mobilă, echipamente, dar și câte o unitate de transport auto per familie fără taxe și accize. Proiectul de lege a fost publicat pe pagina de Facebook a Maiei Sandu.
Валентин Крылов - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Societate
Expert: Va reuși oare Sandu să înfrunte corupția din Moldova?
"Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. (...) Am pregătit un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în Moldova de către concetățenii noștri din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă", a scris Sandu pe Facebook.
Potrivit proiectului, bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an. În același timp, volumul motorului mașinii importate nu trebuie să depășească 2 000 de centimetri cubi.
În cazul importului de mașini cu o capacitate a motorului mai mare de 2 000, dar mai mică de 3 000 de centimetri cubi, persoanele vor trebui să achite drepturile de import în mărime de 50% din valoarea acestora.
Proiectul de lege va fi examinat de noul parlament.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0