Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În câteva săptămâni, Rusia va începe discuțiile cu SUA privind controlul armelor

© Sputnik / POOL / Mikhail Metzel / Accesați arhiva multimediaВстреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве
Встреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Abonare
La summitul de pe 16 iunie, Biden și Putin au semnat o declarație comună prin care au promis să lanseze un Dialog bilateral privind Stabilitatea Strategică, pentru a iniţia discuțiile cu privire la controlul armelor și pentru a evita un război nuclear.
CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Prima întâlnire în cadrul Dialogului bilateral pentru Stabilitate Strategică privind controlul armelor se va desfășura în câteva săptămâni, nu luni, a declarat Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Sergei Riabkov, într-un interviu acordat ziarului Kommersant pe 16 iunie.
Президент России Владимир Путин и президент США Джо Байден на саммите в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Politică
Declarație comună a președinților Putin și Biden după summitul de la Geneva
Deși nu se știe încă ce grupuri tematice vor fi create în cadrul acestui dialog, președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden au fost de acord în principiu cu privire la această chestiune, a adăugat Riabkov.
Va fi destul de dificil să fie aliniate abordările, dar Rusia este pregătită să facă față acestei provocări de „matematică diplomatică superioară”, a dat asigurări diplomatul rus de rang înalt.
„Este important să avem nu numai voință politică, dar și o abordare creativă. Acest lucru va fi pe deplin asigurat din partea noastră. Avem suficientă expertiză. Interacțiunea interdepartamentală este eficientă. Sperăm că partea americană va arăta un nivel la fel de ridicat de profesionalism”, a precizat Riabkov, potrivit Sputnik News.
Pe 16 iunie, la summitul de la Geneva, președinții Vladimir Putin și Joe Biden au convenit să pună bazele unui viitor control al armelor prin consultări în materie de stabilitate strategică. În plus, cei doi lideri au reafirmat principiul potrivit căruia „un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie declanşat niciodată”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0