Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parcul Catedralei va fi renovat: Ce schimbări vrea să facă municipalitatea

© Sputnik / Mihai CarausCatedrala Mitropolitană din Chișinău
Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Abonare
Primăria Chișinău vrea să redea un nou suflu parcului din preajma Catedralei Mitropolitane din Chișinău - a fost creat și un grup de lucru care se va ocupa de proiectul de renovare a parcului.
CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Autoritățile locale din Chișinău susțin că în curând ar urma să fie reabilitat parcul Catedralei. În acest sens, a fost creat un grup de lucru format din specialiști, în frunte cu arhitectul Alexandru Sava, care va elabora proiectul și va perfecta toate actele necesare pentru realizarea lucrărilor de renovare.
Inaugurarea după reparație capitală a Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Societate
A fost inaugurată Grădina Publică „Alunelul”: Cum arată parcul după renovare - foto
Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Chișinău, municipalitatea își propune să reabiliteze și să amenajeze întregul parc, inclusiv spațiul de joc pentru copii și cel de sport, piața de flori din preajmă, dar și alte locuri din parc. Totodată, va fi schimbat iluminatul public, va fi instalat un sistem de irigare și vor fi renovate havuzurile din parc.
„Pretura sectorului Buiucani va prezenta devizele de cheltuieli privind reabilitarea aleilor, cât și costurile privind reparația Arcului de Triumf (Porțile Sfinte). Totodată, Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi" va inventaria arborii și va veni cu un plan de intervenție de profil”, este precizat în comunicatul Primăriei. 
Autoritățile au prevăzut deja și termenul de realizare a lucrărilor, astfel că primarul a menționat că reabilitarea parcului va începe cât de curând posibil. În context, Ion Ceban a precizat că parcul va fi adaptat necesităților tuturor categoriilor de cetățeni.
„Grădina Catedralei, care este un spațiu popular printre oameni, datorită amplasării în zona centrală, trebuie să ofere posibilitatea de relaxare tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, gen, statut, limitele de mobilitate (inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă sau familiile cu copii în cărucioare)", a conchis edilul-șef al Capitalei. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0