Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: În scuarul Mihai Eminescu a apărut sculptura Veronicăi Micle

© Photo : Facebook / Iv CebanSculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Abonare
Surpriză pentru locuitorii și oaspeții Capitalei. În scuarul Mihai Eminescu din centrul orașului a fost instalată o sculptură de bronz a Veronicăi Micle.
CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook că sculptura Veronicăi Micle, cea care i-a fost sursă de inspirație, dragostea eternă exprimată în poeziile marelui poet Mihai Eminescu, a fost inaugurată în scuarul care-i poartă numele, din centrul Chișinăului. 
© Photo : Facebook / Iv CebanSculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Sculptura Veronicăi Micle
Opera de artă a fost realizată în bronz de către vestitul sculptor Veaceslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Chișinăului.
"Ne bucurăm că legenda plimbărilor celor doi îndrăgostiţi, a viselor împărtășite pe banca de sub tei, prinde contur în scuarul proaspăt renovat. Sunt fericit că reușim să promovăm cultura și îmi doresc ca cetățenii și oaspeții capitalei să vină cu plăcere în acest loc", a scris Ceban.
Edilul-șef al Capitalei a enumerat lucrările care au fost efectuate în acest scuar.
"Acesta conține mai multe elemente inovative, o bibliotecă în aer liber, mese noi de șah, un spațiu amenajat pentru cei mici, iluminat artistic, a fost amenajată tehnica pentru sonorizare, locul găzduind mai multe evenimente culturale", a spus Ceban.
© Photo : Facebook / Iv CebanSculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Sculptura Veronicăi Micle
Nu este prima sculptură în bronz din capitala Moldovei realizată de Veaceslav Jiglițchi. Anterior, figuri similare au mai fost instalate pe strada 31 august, în parcul „Valea Morilor”, precum și în  sectorul Râșcani al Chișinăului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0