Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crește cererea pentru programul Prima Casă: Guvernul a mai alocat bani în acest scop

© Sputnik / Miroslav RotariBloc de locuit
Bloc de locuit  - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Abonare
Cabinetul de miniștri a decis alocarea a încă 9,5 milioane de lei pentru programul Prima Casă, din motivul că în ultima perioadă a crescut numărul de solicitări pentru acesta.
CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Tot mai mulți tineri își doresc propria locuință și depun cereri pentru programul guvernamental Prima Casă. Cel puțin asta susțin reprezentanții Guvernului în exercițiu, care au votat în ședința de miercuri alocarea a încă 9,5 milioane de lei pentru acest program.
Casă - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Societate
Programul guvernamental "Prima Casă": Cine poate beneficia
„Din suma de 20 de milioane de lei aprobate pentru 2021, în șase luni ale acestui an au fost executate cheltuieli în sumă de 18,8 milioane de lei. Astfel, se propune suplimentarea alocațiilor programului vizat cu 9,5 milioane de lei”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Finanțelor Tatiana Ivanicichina. 
În cadrul ședinței Guvernului în exercițiu, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor a precizat că alocarea a unei sume suplimentare pentru acest program va permite reducerea riscului garanțiilor la stat și va executa mijloacele bugetare pentru plăți către băncile finanțatoare. Totodată, Ivanicichina a menționat că proiectul a fost supus expertizelor juridice. 
În context, premierul interimar a îndemnat Cabinetul de Miniștri să susțină acest proiect. 
„Programul Prima Casă este într-adevăr un program important, în special pentru tinerele familii din Republica Moldova și dacă tot ne luptăm cu stoparea exodului din țara noastră, în special în rândul tinerei generații, atunci cred că programul prima Casă este ancora care permite menținerea tineretului aici, în Republica Moldova”, a precizat premierul interimar Aureliu Ciocoi. 
Proiectul a fost votat în unanimitate. 
Conform datelor oficiale, de la lansarea programului de stat Prima Casă și până în prezent au fost procurate 6 183 de locuințe. Din totalul beneficiarilor, 4 249 sunt familii, iar 1 934 sunt tineri necăsătoriți. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0