Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin, despre singurul angajament al Rusiei față de Ucraina

© AFP 2024 / DENIS BALIBOUSE / Pool16 июня 2021. Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции по итогам переговоров с президентом США Джо Байденом в Женеве
16 июня 2021. Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции по итогам переговоров с президентом США Джо Байденом в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
În cadrul conferinței de presă de după întâlnirea cu Biden, Putin a declarat că Rusia are un singur angajament față de Ucraina și a acuzat Occidentul pentru lovitura de stat din această țară.
CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia are un singur angajament față de Ucraina – realizarea acordurilor de la Minsk, în cazul în care Kievul este gata de acest lucru.
“În ceea ce privește situația din Ucraina, avem doar un singur angajament: să contribuim la realizarea acordurilor de la Minsk. Dacă partea ucraineană este gata de acest lucru, vom urma această cale fără dubii”, a declarat Putin în cadrul conferinței de presă susținută după încheierea summitului ruso-american la Geneva.
Liderul rus a atras atenția asupra faptului că în noiembrie a anului trecut, delegația ucraineană și-a prezentat viziunile despre modul în care ar putea realiza acordurilor de la Minsk. Putin a menționat că nu este vorba de un document secret, iar acesta prevede, mai întâi de toate, propunerea unei integrări politice a Donbasului în sistemul de drept ucrainean și constituție. “În acest sens e nevoie de o modificare a constituției, așa e stipulat acolo”, a menționat Putin.
16 июня 2021. Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции по итогам переговоров с президентом США Джо Байденом в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Politică
Putin și Biden s-au înțeles: Ambasadorii rus și american revin la misiunile diplomatice
Potrivit președintelui rus, documentul mai prevede că frontiera între Rusiei și Ucraina, pe linia Donbasului, va fi ocupată de grănicerii ucraineni a doua zi de la desfășurarea alegerilor.
“Ce a propus Ucraina? A propus în prima etapă readucerea forțelor armate ale Ucrainei pe locurile de dislocare permanentă. Ce presupune acest lucru? Că trupele Ucrainei trebuie să pătrundă în Donbas, în primul rând. În al doilea rând: au propus blocarea frontierei între Rusia și Ucraina pe acest segment. În al treilea rând – desfășurarea alegerilor peste trei luni de la aceste acțiuni”, a menționat Putin.
Liderul rus a adăugat că aceste propuneri nu au nimic în comun cu acordurile de la Minsk.

Occidentul, vinovat pentru lovitura de stat din Ucraina

Vladimir Putin a acuzat din nou occidentul pentru susținerea loviturii de stat din Ucraina, în contextul unei întrebări despre  “imprevizibilitatea” politicii rusești. Vladimir Putin, a atenționat că nu se poate vorbi despre o “stabilitate” a politicii externe a Occidentului, care a susținut lovitura de stat din Ucraina.
“Dacă luăm spre exemplu situația legată de Ucraina, Crimeea. De la ea a început totul, adevărat? În ce constă stabilitatea lor dacă au susținut lovitura de stat din Ucraina? Când fostul președinte Ianukovici a căzut de acord cu revendicările opoziției, era dispus să plece de la putere și peste trei luni să anunțe noi alegeri. Nu, s-a recurs o lovitură de stat sângeroasă, care a avut cunoscutele urmări în sud-est, iar apoi în Crimeea”, a declarat Putin, fiind întrebat dacă Rusia este dispusă să renunțe la politica impredictibilă, pentru a-și stabiliza relațiile cu Occidentul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0