Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a pățit prodecana reținută după ce ar fi pus o studentă să-i plătească creditul

© Sputnik / Caraus MihaiUniversitatea USEM
Universitatea USEM - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
Procurorii au cerut ca prodecana, care a fost reținută după ce ar fi pus o studentă să-i plătească creditul pentru telefonul său mobil în schimbul tezei de licență, să fie suspendată din funcție.
CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Centrul Național Anticorupție anunță că procurorul responsabil de cazul prodecanei facultății de Jurnalism a Universității de Studii Europene din Moldova, care ar fi cerut mită de la o studentă în schimbul tezei de licență, a cerut de la rectorul USEM să suspendeze temporar activitatea cadrului didactic. Potrivit CNA, demersul a fost expediat pentru a exclude riscul de influențare a martorilor pe perioada anchetei.
Izolator  - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Societate
Un șomer este cercetat pentru trafic de influență: Ce ar fi comis acesta
Deși, marți, 15 iunie, prodecana a fost a fost reținută, ulterior ea a fost eliberată prin ordonanța procurorului din motive de sănătate, iar acum suspecta este cercetată în stare de libertate. 
Amintim că marți, 15 iunie, prodecana facultății de Jurnalism din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reținută după ce ar fi pus o studentă să-i plătească creditul pentru telefonul său mobil în schimbul tezei de licență. Aceasta este bănuită de trafic de influență după ce o studentă a depus un denunț în care a afirmat că prodecana i-ar fi cerut trei mii de lei pentru susținerea tezei de licență.
Potrivit CNA, studenta a declarat că prodecana s-a arătat nemulțumită de teza acesteia și i-a propus să o ajute și să-i dea o teză deja scrisă, dar în schimbul a trei mii de lei. 
„Ca să evite transmiterea directă a banilor, suspecta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului (3000 de lei), contractat de aceasta pentru cumpărarea unui telefon cu prețul de aproximativ 28 000 de lei”, se menționează în comunicatul de presă al CNA. 
Astfel, în data de 9 iunie ofițerii au deschis o anchetă, iar în cadrul investigațiilor, oamenii legii au urmărit cum a fost achitat creditul la una din băncile din Capitală.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0