Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele declarații ale lui Putin după summit: Cum a apreciat negocierile

© REUTERS / DENIS BALIBOUSE / Pool16 июня 2021. Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции по итогам переговоров с президентом США Джо Байденом в Женеве
16 июня 2021. Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции по итогам переговоров с президентом США Джо Байденом в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
Vladimir Putin a declarat că negocierile cu omologul său american, Joe Biden, au fost constructive și a enumerat subiectele discutate.
CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că negocierile cu omologul său american, Joe Biden, a decurs bine.
“Bine”, a răspuns Putin, fiind întrebat de jurnaliști despre desfășurarea discuțiilor, în timp ce părăsea vila La Grange.
De asemenea, Vladimir Putin a declarat că a discutat cu omologul său american, Joe Biden, despre stabilitatea strategică, relațiile comerciale, securitatea regională și securitate cibernetică.
Президент РФ В. Путин принял участие в пленарном заседании ПЭМФ-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Politică
"Putin - președinte al SUA!": Occidentul discută interviul liderului rus
“Subiectele sunt cunoscute tuturor probabil: stabilitatea strategică, securitatea cibernetică, conflictele regionale, relațiile comerciale. Da, am mai discutat despre cooperarea în Arctica – iată setul aproximativ”, a declarat Putin în cadrul conferinței de presă, susținută la încheierea summitului.
De asemenea, șeful statului rus a menționat că în timpul summitului părți și-au exprimat dorința de a-și apropia pozițiile, iar dialogul a fost unul constructiv.
“Consider că nu a existat nicio ostilitate. Dimpotrivă, întrevederea noastră s-a desfășurat într-o cheie principială: în multe poziții aprecierile noastre diferă, însă, în viziunea mea, ambele părți și-au demonstrat dorința de se înțelege reciproc și de a căuta căi de apropiere a pozițiilor. Discuția a fost destul de constructivă”, a declarat Putin în cadrul conferinței de presă susținută la Geneva.
“Am convenit, de asemenea, ca Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse și Departamentul de Stat al SUA să inițieze consultări pe tot complexul de cooperări pe linie diplomatică. Avem despre ce vorbi acolo, s-au acumulat o sumedenie de probleme. Mi s-a creat impresia că părți, inclusiv cea americană, sunt dispuse să caute soluții”, a mai declarat Putin.
Negocierile între președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, în format restrâns și extins, au durat peste patru ore și jumătate, cu tot cu pauză.
Fluxul de știri
0