Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune specială a SIS: Fapta criminală a unei polițiste din Criuleni - Video

© Sputnik / Mihai CarausReținere
Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
O polițistă din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni a fost reținută după ce a mituit un ofițer al Serviciului de Informații și Securitate. Sunt vizate secretele de stat.
CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Oamenii legii anunță că începând cu luna decembrie 2020 și până acum, polițista a propus și a oferit unui angajat al SIS, atât personal, cât și prin intermediari, mijloace financiare în valoare de 500 de euro. În schimbul banilor, femeia spera ca ofițerul SIS să-i urgenteze procedura de acordare a dreptului de acces la secretul de stat. 
Polițista a fost reținută în municipiul Chișinău, în timp ce transmitea ofițerului Serviciului de Informații și Securitate mită în sumă 500 de euro.
Femeia a fost plasată în arest preventiv pentru 72 de ore și este cercetată penal pentru corupere activă.
În continuare, forțele de ordine vor efectua acțiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanțele și pentru a identifica și alte persoane implicate în acest caz. 
În acest context, Serviciului Protecție Internă și Anticorupție îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere, iar în cazul în care cunosc sau sunt implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie: 1520.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0