Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gata cu statul la coadă: Prestațiile sociale - acum și în regim online

© Sputnik / OsmatescoEnter
Enter - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
Nu mai este necesar să stai la coadă dacă mergi la casele teritoriale de asigurări sociale pentru stabilirea prestației sociale. Casa Națională de Asigurări Sociale asigură beneficiarii cu serviciul de programare online a vizitelor.
Incendiu - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Societate
Incendiu puternic la Soroca: Opt persoane, printre care cinci copii, evacuați
Pentru programarea online se alege oficiul CTAS conform vizei de domiciliu, tipul serviciului, data nașterii, IDNP-ul, numele, prenumele, precum data şi ora programării. Totodată, pe site-ul oficial  al instituției, www.cnas.md, în partea dreaptă a paginii se pot găsi toate serviciile  prestate în mod electronic de Casa Națională.
De menționat că de la începutul anului 2138 de persoane au beneficiat de acest serviciu. Cele mai multe programări au fost pentru stabilirea pensiilor şi alocațiilor, a indemnizațiilor familiilor cu copii, maternitate și paternitate.
Un tânăr antreprenor din Cahul construiește o seră unică din sticle - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Societate
Construiește o seră unică din sticle: Ideea unui tânăr care își realizează visul acasă
În zilele de luni, marți și miercuri sunt deserviți solicitanții și beneficiarii de pensii, alocații, compensații și ajutoare. Joi și vineri sunt deserviți solicitanții și beneficiarii de indemnizații adresate familiilor cu copii, indemnizații de maternitate și indemnizații paternale. Zilnic, de luni până vineri se pot adresa solicitanții și beneficiarii de ajutoare de deces și bilete de tratament balneosanatorial, precum și persoanele fizice și juridice plătitori de contribuții la bugetul asigurărilor sociale de stat, inclusiv pentru eliberarea certificatelor.
Pentru orice întrebări ce ţin de "Programarea online la CTAS" se poate apela Centrul de Apel al CNAS la telefonul 022 257 777.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0