Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fondul de Rezervă al Guvernului a fost suplinit: De unde banii

© Sputnik / Mihai CarausGuvern
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
Guvernul în exercițiu a aprobat suplinirea Fondului de Rezervă cu 25 de milioane de lei. Banii vor fi luați din rezervele identificate la unele subprograme.
CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Executivul a decis astăzi să suplinească Fondul de Rezervă cu peste 25 de milioane de lei. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Finanțelor, în urma unei analize efectuate în primele cinci luni ale anului și estimării bugetului până la sfârșitul lui 2021, s-a constatat că trebuie asigurat bugetul astfel încât să nu fie blocaje în activitatea autorităților și instituțiilor, cu atât mai mult cu cât suntem într-un an pandemic. 
"Majorarea se propune a fi efectuată din contul unor rezerve identificate la subprogramul de subvenționare a locurilor de muncă, subprogramul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și subprogramul de subvenţionare a dobânzilor", au precizat reprezentanții Guvernului.
 
Potrivit documentului aprobat de Guvern, vor fi făcute mai multe economii și banii vor fi distribuiți echitabil pentru a acoperi toate necesitățile.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0