Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce spune Zaharova despre noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

© Sputnik / Foreign Ministry of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве  - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
Reprezentantul oficial al MAE rus Maria Zaharova a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.
CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Maria Zaharova a amintit că noua strategie de politică externă a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.
“Oamenii care au inventat o astfel de concepției au niște probleme evidente privind cunoașterea istoriei, perceperea realității și predominarea fobiilor asupra unei viziuni creative asupra lumii”, a scris diplomatul pe canalul său Telegram.
Documentul a fost elaborat de Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. El a anunțat principiile menționate de Zaharova, alte detalii însă nu sunt oferite.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Rusia
Maria Zaharova: ”În UE, politica expulzează constant bunul simț”
Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeii și declanșarea conflictului în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.
Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul Skripal, construcția ”Nord Stream – 2” și multe altele.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0