Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce așteptări are Kremlinul de la întâlnirea dintre Putin și Biden

© REUTERS / Peter Klaunzer / POOLФлаги России, США и Швейцарии перед входом на виллу Ла Гранж в Женеве, Швейцария
Флаги России, США и Швейцарии перед входом на виллу Ла Гранж в Женеве, Швейцария - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt a l Kremlinului a spus că nimeni nu limitează timpul comunicării între Putin și Biden, menționând totodată că este foarte dificil să comprimi agenda în cele cinci ore anunțate.
CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Rusia și Statele Unite vor fi nevoite să "descurce grămada de probleme acumulate", a declarat Kremlinul înainte de întâlnirea de la Geneva dintre Vladimir Putin și Joe Biden.
"Multe chestiuni trebuie discutate pentru ca procesele de lucru să fie relansate. <...> Pentru a înțelege cât de puternice sunt contradicțiile <...>, trebuie să ne așezăm la masa negocierilor, acest lucru se și va întâmpla astăzi", a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov.
El a reamintit că nimeni nu limitează timpul comunicării dintre Putin și Biden. De asemenea, Peskov a menționat că este foarte dificil să comprimi agenda în cele cinci ore anunțate cu o zi înainte. La fel, nu este car încă dacă liderii vor discuta între patru ochi.
Kremlinul evaluează atmosfera dinaintea summitului ca fiind contradictorie. Pe de o parte, declarațiile din partea Statelor Unite despre necesitatea de a descuraja Rusia nu ameliorează situația. Pe de altă parte, există și o retorică pozitivă și "acest lucru va fi luat în considerare în cursul negocierilor".
"Putin este întotdeauna exact în conturarea "liniilor roșii" pentru Rusia, cu atât mai mult în conversația atât de dificilă care va avea loc astăzi cu Biden", a concluzionat Peskov.
Astăzi, la Villa La Grange de la Geneva, va avea loc primul summit dintre Putin și Biden. Acesta va începe la 14:00, ora Moscovei, și va consta din trei părți: una îngustă și două extinse, cu pauze de cafea. Prima implică participarea ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov și a secretarului de stat Anthony Blinken, precum și a traducătorilor.
Президент РФ В. Путин провел встречу с руководством Единой России - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Rusia
Citatele cheie ale lui Putin din cadrul interviului dinaintea summitului cu Biden
Pe lângă Lavrov, din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.
Agenda: stabilitatea strategică, pandemia, combaterea criminalității cibernetice, cooperarea economică, clima, Arctica și conflictele regionale – Ucraina, Siria, Libia, Afganistan și Karabah. De asemenea, vor fi discutate problemele nesoluționate ale relațiilor bilaterale, reținerea unor cetățeni ruși în țările terțe, activitatea ambasadelor.
Nu se așteaptă o conferință de presă comună. Fiecare președinte, după negocieri, va comunica separat cu jurnaliștii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0