Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Un moldovean va fi arbitru la Jocurile Olimpice de la Tokyo

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaОлимпийские кольца
Олимпийские кольца - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Abonare
Ştefan Răileanu a fost desemnat de către Federația Internațională de Taekwondo WT (World Taekwondo) să oficieze partidele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo ce se vor desfășura în anul 2021.
CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik Un moldovean va fi arbitru la Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Este vorba despre sportivul Ştefan Răileanu care a devenit primul arbitru moldovean de taekwondo care va participa la o ediție a Jocurilor Olimpice, el fiind și unicul referee care va reprezenta țara noastră la Olimpiada de la Tokyo 2020.
Женщина у логотипа  ЕВРО-2020 в Риме  - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Sport
Unde se va juca finala Campionatului European de Fotbal 2020
"Participarea la Jocurile Olimpice este un vis nutrit de orice sportiv sau arbitru. Voi fi primul arbitru moldovean de taekwondo care va activa la o ediție a Jocurilor Olimpice. Este un succes colosal, obținut prin eforturi concentrate comune! La Tokyo voi face totul ce-mi stă în puteri ca să-mi realizez potențialul și ca să fiu demn de încrederea acordată. Sper ca la aceste competiții de anvergură să mi se încredințeze arbitrarea unei finale, nu are importanță în ce categorie de greutate. Acest lucru ar încununa parcursul meu profesional", a declarat Ştefan Răileanu.
Sportivul a câștigat în 2019 titlul Cel mai bun arbitru la Campionatul Mondial de taekwondo, desfășurat la Manchester, Marea Britanie.
Ștefan Răileanu este antrenor de taekwondo la Școala sportivă specializată din satul Sofia, raionul Drochia.
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor oficia doar 30 de arbitri din toate colțurile lumii. Țara noastră ar mai putea fi reprezentată încă de un arbitru și la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în perioada 24 august - 5 septembrie 2021.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0