Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Termen prelungit pentru moldovenii care au depășit perioada legală de ședere în Rusia

© Sputnik / Кирилл Брага / Accesați arhiva multimediaMigranți în Rusia
Migranți în Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Abonare
Vladimir Putin a prelungit până pe 30 septembrie moratoriul la expulzarea cetățenilor străini care au depășit perioada legală de ședere în Rusia.
CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Moldovenii care au depășit perioada legală de ședere în Rusia vor mai putea rămâne pe teritoriul acestui stat până pe 30 septembrie.
Президент РФ В. Путин провел совещание о российской миротворческой миссии в Нагорном Карабахе - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Societate
Putin a vorbit despre dorința de a îmbunătăți situația cu lucrătorii migranți
“Președintele Rusiei Putin a semnat decretul cu privire la măsurile temporare de reglementare a statutului cetățenilor străini și apatrizi în Rusia în perioada combaterii răspândirii COVID-19”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale.
Astfel, potrivit documentului, în raport cu cetățenii străini și apatrizi care au depășit perioada de ședere nu vor fi aplicate măsuri de expulzare sau deportare. Străinii care au sosit în Rusia până pe data de 15 martie 2020 și care la data de 16 iunie 2021 nu dispun de un statut legal de ședere vor putea să se adreseze până pe 30 septembrie organelor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne cu o adresare prin care să stabilească statutul lor juridic sau să părăsească teritoriul Rusiei.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0