Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Angajați medicali din nordul țării, suspectați de trafic de influență: Ce făceau - Video

© Photo : Miroslav RotariMedic
Medic - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Abonare
Mai mulți angajați ai sistemului medical din Bălți și Fălești sunt suspectați de trafic de influență. Aceștia ar fi favorizat eliberarea unor certificate medicale.
CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Cazul a ajuns în vizorul poliției și procuraturii din Bălți în data 15 aprilie. Oamenii legii au stabilit că un bărbat de 78 de ani, lucrător medical din orașul Fălești și o femeie de 42 de ani, angajată a unei companii de asigurări din Bălți, împreună cu alți intermediari, din luna decembrie 2020 și până în prezent, perfectau acte medicale.
Victor Parlicov - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Societate
Parlicov: „Vor rămâne carburanți doar pentru poliție și ambulanță” - iată în ce condiții
Pentru serviciile prestate, suspecții primeau diverse sume de bani, de la 600 la 1 500 de lei. 
În urma măsurilor speciale de investigații, polițiștii au identificat participanții în schema respectivă și au efectuat percheziții la domiciliile, în automobilele și în birourile de serviciu ale acestora.
În urma descinderilor, au fost ridicate acte care vor servi drept material probatoriu pe cauza penală și bani care ar fi fost obținuți din activitatea ilegală.
Persoanele bănuite sunt cercetate în stare de libertate. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, bănuiții riscă amendă de până la două sute de mii de lei sau pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani.
Forțele de ordine continuă acțiunile operative de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și a altor persoane implicate în acest caz.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0