Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Repatrierea în Rusia: cine și cum poate beneficia?

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaЦеремония вручения российского паспорта
Церемония вручения российского паспорта - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Abonare
Proiectul de lege privind repatrierea sau reîntoarcerea compatrioților în Rusia a fost înaintat Dumei de Stat a Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Conform textului proiectului de lege, cei care vor reveni în patria lor istorică vor putea deveni cetățeni ruși cu drepturi depline peste un an. Sputnik a aflat cine va avea posibilitatea să obțină cetățenia rusă conform schemei simplificate și ce trebuie de făcut pentru acest lucru.

Cine poate să se repatrieze

Sunt recunoscuți drept compatrioți persoanele și descendenții acestor persoane care locuiesc în afara Rusiei și aparțin popoarelor rezidente istoric pe teritoriul Federației Ruse:
- rușii, ucrainenii și belarușii.
Лидеры стран-участниц саммита G7 во время группового фотографирования в Корнуолле - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2021
Politică
Surse media: Țările G7 și-au declarat interesul pentru relații stabile cu Rusia
- popoarele care au unități administrativ-teritoriale naționale în Rusia (tătarii, cecenii, iakuții etc.).
- minoritățile indigene (conform Listei unice a minorităților indigene din Federația Rusă)
- reprezentanții altor popoare care trăiesc istoric pe teritoriul Federației Ruse, care nu au state naționale proprii sau entități național-statale în afara Federației Ruse.
Toate aceste categorii de cetățeni vor putea obține dreptul la repatriere, dacă cunosc limba rusă.
Cererea de repatriere poate include soțul/soția, copii minori și membrii familiei cu dizabilități, care se află sub tutela.

Ce documente sunt necesare

Documentele pentru repatriere se depun personal la subdivizunile teritoriale ale Direcției principale pentru migrație a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei sau la ambasadele sau consulatele Federației Ruse în străinătate. Procedura de repatriere implică depunerea simultană a unei cereri pentru eliberarea permisului de ședere.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Politică
Sandu, despre declarația lui Putin privind statutul Transnistriei
Atunci când acceptă o cerere, angajatul organizației determină pe loc nivelul de competență a solicitantului în ceea ce privește cunoașterea limbii ruse.
În plus, este necesar să confirmați absența bolilor infecțioase periculoase, precum și sursa de venit, care vă va permite să vă întrețineți pe dvs. și pe membrii familiei dvs. în limitele salariului minim din Rusia.
Termenul de examinare a unei cereri depuse în Rusia nu depășește patru luni, în străinătate – nu mai mult de șase luni. În aceeași perioadă, se ia în considerare și cererea depusă pentru eliberarea permisului de ședere.
Dacă cererea este depusă de un compatriot care se află deja în Rusia, atunci perioada de ședere a acestuia și a membrilor familiei sale în Federația Rusă se prelungește până la luarea unei decizii cu privire la cerere.

De ce cerea Dvs. ar putea fi respinsă

Ziua Rusiei sărbătorită în parcul ”Valea Morilor” din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Societate
Foto: Ziua Rusiei la Chișinău – pânze albe și expoziție foto

Puteți fi refuzat din cauza documentelor sau informațiilor false.

În plus, permisul de ședere nu va fi acordat persoanelor care au comis o crimă gravă sau deosebit de gravă, teroriștilor sau extremiștilor.
Informațiile privind refuzul vor fi introduse în baza federală unică de repatriere. Astfel de persoane au dreptul să solicite din nou repatrierea, dar numai după trei ani.

Unde vă puteți muta

Compatriotul poate intra la alegerea sa și în mod independent în orice regiune rusă.
Drapelul de stat al Rusiei cu lungimea de 50 de metri, în cinstea Zilei Rusiei la Rostov-pe-Don - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Rusia
Drapele imense și zmeie pe cer: Ziua Rusiei, sărbătorită la Moscova și în regiuni
De asemenea, puteți alege să participați la programul de stat privind relocarea compatrioților. Acesta implică diverse măsuri de sprijin, inclusiv financiare. Programul include peste 70 de regiuni. Dar în unele dintre ele există restricții teritoriale interne privind relocarea.
Cum să deveniți cetățean
După nouă luni de trai în Rusia cu permis de ședere, repatriații pot depune cererea de obținere a cetățeniei ruse, care este procesată timp de trei luni. Astfel, compatriotul, cu drept de repatriere, poate trăi definitiv în Rusia și, peste un an, va deveni cetățean al țării.
Soții incluși în decizia de repatriere au dreptul să dobândească cetățenia dacă sunt căsătoriți de mai bine de trei ani sau dacă au copii în comun.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0