Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La ce ar trebui să se aștepte moldovenii după alegerile din 11 iulie

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Abonare
Fostul primar al Chișinăului a explicat cum să ne dăm seama care dintre promisiunile făcute de politicieni în cursa preelectorală sunt reale și care sunt vorbe goale.
CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Cetățenii Moldovei sunt copleșiți de așteptări în contextul viitoarelor alegeri anticipate. Cum să înțelegem unde este minciună în promisiunile politicienilor și unde este adevăr? I-am pus această întrebare în studioul Sputnik Moldova fostului primar general al Chișinăului, ex-deputatului Serafim Urechean.
"Are loc o luptă acută. Unele partide oferă ceva real, dar există foarte mult romantism care nu este susținut de practica în politica moldovenească, precum și de activitatea parlamentară, guvernamentală și de stat. Oamenii care se descurcă un pic în asta, văd imediat falsul, promisiuni deșarte sau vorbărie goală. Poți promite multe, dar trebuie să te uiți în buzunar. În buzunarul tău, al statului", a spus fostul primar al Capitalei.
Парламент Республики Молдова  - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Societate
Dilema ruso-europeană a Moldovei: Ce cale trebuie să urmeze țara după alegeri?
Politicianul a amintit de asemenea de cuvinte și expresii ne la locul lor care sunt scăpate în timpul campaniilor electorale.
Un astfel de exemplu au fost câteva fraze aruncate în cursa prezidențială din 2020, care „au schimbat părerile  a foarte mulți oameni”.
"Cred că acum este încă foarte devreme să facem o evaluare a rezultatelor votului. Acest lucru ca fi mai mult sau mai puțin vizibil cu o săptămână-două înainte de 11 iulie. Deoarece chestiunea este decisă practic în ultima săptămână înainte de ziua votării", a conchis interlocutorul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0