Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea ”Logica Puterii”. Discutăm cu Victor Parlicov și Roman Chircă

Abonare
ANRE a aprobat astăzi noua metodologie de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, după mai multe majorări de la începutul anului 2021
Mecanismul aplicat la calcularea prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat prevede că acestea urmează să fie stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile maximale determinate de metodologie.
Prețul fiecărei partide comercializate se stabilește la un nivel ce nu poate depăși prețul maximal al acesteia. Pe măsura comercializării complete a fiecărei partide de produse petroliere, prețul pentru fiecare partidă nouă se stabilește reieșind din prețul maximal de intrare a acesteia, în ordine cronologică.
Cât de promițătoare este noua metodologie de stabilire a prețurilor la carburanți, va pune acest proiecte capătul majorărilor nejustificate la combustibil, dar și  cu cât s-ar putea ieftini carburanții, discutăm cu fostul director al ANRE, Victor Parlicov și economistul Roman Chircă.
Fluxul de știri
0