Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul le-a tăiat plăcerea: Ce priveau pe Internet angajații unei primării

© Pixabay / PexelsДевушка за ноутбуком
Девушка за ноутбуком  - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Abonare
Tristețe mare în rândul angajaților de la Primăria Slobozia care nu vor mai putea privi filme și seriale la locul de muncă, în timpul programului. Edilul-șef a decis să restricționeze accesul lucrătorilor pe site-uri care nu au legătură cu munca.
BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație neobișnuită în România, în care primarul localității Slobozia a luat decizia drastică de a restricționa accesul angajaților la site-urile care nu aveau legătură cu activitatea lor.
Edilul a hotărât să ”taie în carne vie” după ce un control informatic realizat de curând în instituție a scos la iveală faptul că mai mulți angajați din Primărie urmăreau filme și seriale pe Netflix sau stăteau pe rețelele de socializare, în timpul programului.
La momentul de față, funcționarii din primăria Slobozia mai au acces la internet doar în interes de serviciu, precizează independentonline.ro.
„Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca. Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi!”, spune primarul Dragoș Soare.
Acesta a explicat că nici o solicitare nu poate fi amânată numai pentru că o persoană nu are chef să îi facă treaba, pentru că urmărește postările colegilor pe rețelele de socializare ori pentru că se uită la filme.
De asemenea, potrivit edilului, angajaților li s-a atras atenția și s-au pus file la dosar.
Soare promite că se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și că, în funcție de rezultate, acolo unde se va dovedi că nu există o activitate intensă, posturile ar putea fi restructurate.
De asemenea, edilul a subliniat că funcționarii din primărie care vor avea abateri repetate vor fi sancționați sau concediați.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0