Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sâmbătă activă la Chișinău: Unde te poți distra astăzi

© Sputnik / Mihai CarausOrașul Chișinău
Orașul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Abonare
Mai multe activități cultural-artistice se vor desfășura astăzi în sectoarele Capitalei. Iată unde sunt așteptați chișinăuienii.
CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Elevi de la mai multe centre de creație a copiilor din Capitală, de la școlile de artă, dar și profesioniști în domeniul culturii vor organiza și desfășura astăzi, 12 iunie, diverse manifestări cultural-artistice în aer liber. Astfel, în scuarul „Mihai Eminescu” va avea loc un concert susținut de colectivele de copii ale Centrului de Creație a Copiilor „Floarea Soarelui", Orchestra de muzică populară „Hora neamului", Ansamblul de dans popular „Mărțișor", Ansamblul folcloric „Balada”, Ansamblul de fluierași „Cimbrișor". Concertul poartă genericul „Ziua folclorului". 
Участники флэшмоба Я люблю Россию развертывают огромный триколор на Главной городской площади в Краснодаре - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Societate
Expoziție foto și regată nautică de Ziua Rusiei la Chișinău
În parcul „Alunelul", de la mic la mare, suntem invitați ca să „Creăm și ne dezvoltăm". Acesta este genericul activităților artistice realizate cu copiii Centrului de educație estetică „Lăstărel", atelierelor de creație pentru copii în cadrul cărora vor confecționa florilor din hârtie creponată, fluture din hârtie, etc. Și în scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire" din strada Miron Costin ne vom putea bucura de muzică folclorică. În cadrul concertului de muzică și dans pregătit de copii Centrului de activitate extrașcolară „Curcubeu" îi vom putea admira și pe membrii Ansamblului folcloric ,,Opincuța", Ansamblului de dans „Zâmbetul", Ansamblului de fluierași „Popuri", Ansamblului „Cireșarul", Ansamblului „Zâmbetul”, Ansamblului vocal „Armonie",  Ansamblului  vocal „Voice-Akord”, Ansamblului folcloric „Opincuța" etc.
Pe strada pietonală din sectorul Râșcani, chișinăuienii vor putea participa la manifestarea cultural-artistică cu genericul „Meridian Artistic", în cadrul căreia Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev" va prezenta activitatea instituției și valorificarea activității cultural-artistice. Tot aici va fi expusă expoziția absolvenților Școlii de Arte Plastice Alexei Șciusev, care va conține 210 lucrări creative. Manifestarea va fi încheiată cu un program de concert.   
În scuarul Arborelui Solar de pe aleea din bulevardul Mircea cel Bătrân vom afla „Ce frumoasă e copilăria” - un recital de muzică ușoară cu compozitorul și interpretul Savelie Cojocaru. De precizat, activitățile fac parte din Proiectul cultural-educativ al Direcției Cultură „Dialog cu chișinăuienii" și se vor desfășura între orele 11:00-14:00.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0