Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин
Президент РФ В. Путин  - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Abonare
Președintele rus a subliniat că cercetătorii din Federația Rusă au obținut succes, creând în termene extrem de restrânse un vaccin sigur și eficient împotriva noului tip de infecție cu coronavirus.
CHIȘINĂU, 12 iunie - Sputnik. Știința rusă s-a manifestat spectaculos în 2020, când oamenii de știință din țară au creat în mod triumfător vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului. O declarație în acest sens a  făcut sâmbătă președintele Rusiei Vladimir Putin. În opinia lui, soluțiile găsite deschid calea pentru apariția vaccinurilor și împotriva altor boli virale periculoase, scrie RIA Novosti.
Президент РФ В. Путин принял участие в мероприятиях Петербургского международного экономического форума - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Rusia
Ce a declarat Putin despre interdicțiile privind achiziționarea vaccinurilor
Premiul de stat în domeniul științei și tehnologiei pentru anul 2020 a fost acordat creatorilor ”Sputnik V”. Acesta i-a revenit lui Aleksandr Gințburg, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei al Ministerului rus al Sănătății, lui Denis Logunov, șeful adjunct al Centrului pentru activitatea științifică și colonelului Serviciului Medical, Serghei Borisevici, șeful Institutului central de cercetări științifice 48 din cadrul trupelor de apărare NBC ale Forțelor Armate ruse.
"Forța științei ruse, a școlii științifice ruse s-a manifestat în mod clar anul trecut, când oamenii din întreaga lume așteptau salvarea de pandemia de coronavirus anume de la savanți. Și cercetătorii noștri au obținut succes, s-ar putea spune chiar triumf, au creat în cel mai scurt timp un vaccin sigur și eficient împotriva coronavirusului – ”Sputnik V ", - a subliniat Putin la ceremonia de înmânare a premiilor de stat la Kremlin.
La ce etapă este procesul de înregistrare a vaccinului „Sputnik V” în UE și OMS>>>
Acest lucru, a spus președintele, i-a permis Rusiei nu numai să asigure disponibilitatea vaccinului pentru cetățenii săi, ci și să ofere asistență de importanță vitală altor state. "Și aceasta este responsabilitatea țării noastre în calitate de putere științifică de frunte în fața întregii lumi", a spus Putin.
„Voi sublinia: acest rezultat a fost obținut datorită cunoștințelor unice acumulate, inclusiv în cursul creării altor vaccinuri, de exemplu împotriva Ebola. Soluțiile găsite de oamenii de știință ruși deschid calea pentru apariția vaccinurilor mult așteptate împotriva multor alte boli virale periculoase ", a adăugat președintele Federației Ruse.
Vaccinul rusesc ”Sputnik V” a fost deja aprobat în 67 de țări, cu o populație totală de peste 3,4 miliarde de oameni. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de la autoritățile de reglementare guvernamentale. Eficacitatea vaccinului constituie 97,6%, în baza analizei datelor în privința a 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați, ceea ce este mai mult decât arătau datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), a informat Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RDIF) și Centru de cercetare Gamalei.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0