Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maraton la frontieră: Printre participanți, un copil de șase ani

© Photo : Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Abonare
Ziua Poliției de Frontieră a Republicii Moldova a fost marcată în acest an, în premieră, printr-un maraton.
CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Peste 350 de persoane au participat astăzi, 12 iunie, la un maraton dedicat zilei Poliției de Frontieră a Republicii Moldova. Printre acestea a fost și un copil de doar șase ani.
La maraton au participat polițiști de frontieră ai Republicii Moldova, susținuți de colegii de breaslă din România și Ucraina, și oaspeți din partea autorităților naționale și internaționale cu care cooperează Poliția de Frontieră. Maratoniștii au alergat de-a lungul liniei de frontieră, pe malul râului Prut. Cel mai tânăr participant a fost o fetiță de doar șase ani, iar cei mai în vârstă - un bărbat și o femei de 60 de ani. 
„Pe parcursul evenimentului sportiv, cei prezenți au avut parte de surprize, muzică, distracție, a fost expusă o expoziție cu tehnica din dotare, demonstrații interesante cu patrupezii Poliției de Frontieră, dar și curiozități din lumea „expertizei documentelor de călătorie”. Participanții, de la mic la mare au dat dovadă de rezistență, concentrare, pregătire și încredere. Au ajuns la linia de finiș epuizați, dar entuziasmați de rezultatele înregistrate”, precizează Poliția de Frontieră.
Poliția de Frontieră, 29 de ani de activitate - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Video
VIDEO: Poliția de Frontieră sărbătorește 29 de ani de activitate
Aceștia au alergat distanțe de 13, 21 și respectiv 42 de kilometri. De 10 iunie, Poliția de Frontieră a marcat 29 de ani de la fondare. Pentru anul 2021, din bugetul Poliției de Frontieră a fost alocată suma de peste 130 de mii de lei pentru achiziționarea cadourilor de preț, care vor fi oferite angajaților în cadrul sărbătorilor naționale și profesionale.
În anul 1992 a fost fondat Departamentul Trupelor de Grăniceri ale Republicii Moldova, iar în 2005 acesta a fost reorganizat în Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova. În anul 2012 s-a reorganizat în Poliție de Frontieră.
În prezent, în cadrul Poliției de Frontieră activează peste 3000 de angajați.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0