Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedie la BAC: Unui tânăr i s-a făcut rău la examen și a decedat la spital

© Sputnik / Anatolii KiriakСкорая помощь
Скорая помощь - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Abonare
Un tânăr de 20 de ani a decedat noaptea trecută după două zile de comă. Acestuia i s-a făcut rău în timpul examenului de bacalaureat.
CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Un absolvent de clasa a 12-a a decedat după ce i s-a făcut rău în timpul examenului de bacalaureat. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie, Dorina Blîndescu. Potrivit acesteia, tânărul de 20 de ani a fost dus la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Capitală în stare gravă. Acesta a fost internat în secția de Terapie Intensivă și imediat după internare a intrat în comă. Iar în noaptea de joi spre vineri, adolescentul a decedat.
Бакалавр - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Societate
Un nou examen de BAC pentru liceeni: La ce probă susțin astăzi
Diagnoza stabilită de medici este sinus tromboză cerebrală complicată cu infarct venos cerebral. Contactat de Sputnik Moldova, șeful unității primiri urgențe a INN, Alexandru Grumeza a declarat că tromboza sinusurilor venoase ale creierului poate avea două cauze, fie infecțioasă, fie neinfecțioasă. Cea neinfecțioasă, explică medicul, este atunci când se produc dereglări ale sistemului de coagulare. În cazul tânărului de 20 de ani nu s-a reușit deocamdată să fie depistată cauza care a dus la tragedie. 
„Deși rar, dar se mai întâmplă ca tinerii să dezvolte tromboză a sinusurilor venoase ale creierului. Aceasta poate ține de administrarea anumitor medicamente. În cazul fetelor tinere, contraceptivele sau alte preparate hormonale ar putea duce la această diagnoză. În cazul tânărului, fiind dezvoltată această tromboză s-a complicat și cu un infarct venos”, a pecizat Alexandru Grumeza. 
Potrivit acestuia, tromboza sinusurilor cerebrale este o boală acută sau chiar subacută instalată, la apariția căreia ar putea duce și factorul de stres. 
„Se cunoaște că și stresul influențează la coagulabilitate. Din informațiile pe care le avem în momentul de față, tânărul era sănătos”, a mai spus șeful secției primiri urgențe. 
Alexandru Grumeza ne-a mai spus că tânărul a fost supus unei intervenții chirurgicale, ca măsură de salvare a vieții. Acesta însă nu a putut fi salvat. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0