Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câte secții de votare vor fi deschise la alegerile parlamentare

Abonare
Vedeți în infograficul Sputnik Moldova câte secții de votare urmează să fie deschise pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Comisia Electorală Centrală a majorat numărul secțiilor de votare pest hotare de la 139 la 146.

Membrii CEC au redus cu câte o secție numărul secțiilor din Grecia și România.

Iurie Sadovnic - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Dezvăluiri: Ultimul vis al lui Iurie Sadovnic
De asemenea vor fi închise secțiile de votare dom Kostroma, Kursk, Lipțk, Reazan, Soci și Surgut dat fiind că la alegerile anterioare acolo au participa puțini alegători. În schimb, s-a propus să fie deschisă câte o secție de votare în Tula și Kaluga și patru în Moscova și regiunea Moscova.

Numărul total de secții de votare care urmează să fie deschise în Rusia rămâne neschimbat - 17. În Franța numărul secțiilor de votare ce urmează să fie deschise a fost majorat cu 2, de la 8 la 10. În Germania au fost adăugate 3 secții de votare, acolo numărul lor urmând să crească de la 6 la 9. În Italia CEC a acceptat să mai deschidă o secție, numărul total ajungând de la 30 la 31. În Marea Britanie numărul secțiilor de votare a fost majorat de la 7 la 10.

 Decizia CEC de a deschide doar 146 de secții de votare, și nu mai mult de 190, cum au cerut mai mulți concurenți electorali, a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău de blocul Renato Usatîi și PAS.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0