Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Americanii fac prognoze privind rezultatul summitului Putin-Biden: ”Îl vor sfâșia”

© AP Photo / Alexei DruzhininVladimir Putin și Joe Biden
Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cititorii Wall Street Journal i-au răspuns la senatorului Rob Portman, care l-a îndemnat pe Biden să adopte o poziție dură în cadrul negocierilor cu Putin privind situația din Belarus și Ucraina.
CHIȘINĂU, 11 iun Sputnik. Cititorii Wall Street Journal i-au răspuns emoțional senatorului Rob Portman, care i-a dat mai multe sfaturi președintelui Joe Biden înainte de a se întâlni cu liderul rus Vladimir Putin.
Президент США Джо Байден на трапе борта № 1  - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Politică
Biden se transformă în "curierul lui Putin"
Instituția media a publicat un articol al congresmenului, care a revenit dintr-un turneu în Ucraina, Lituania și Georgia unde s-a întâlnit cu șefii acestor țări și cu liderul opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaya. Portman l-a sfătuit pe Biden să ia o poziție dură în cadrul negocierilor, să abordeze chestiuni cu privire la situația din Belarus și să „se opună lui Putin în privința problema Ucrainei”. În plus, el a solicitat promovarea admiterii Ucrainei și Georgiei la NATO, precum și revizuirea deciziei cu privire la ”Nord Stream - 2”.
Unii dintre cititorii WSJ s-au grăbit să-i explice senatorului că sfatul său este în contradicție cu realitatea obiectivă.
"Statele Unite nu mai pot servi cauza democrației în lume. Acest tren a plecat în noiembrie anul trecut. <...> În această săptămână, Putin îl va sfâșia pe Biden ca pe un pui prăjit în fața tuturor. <...> Echipa lui Joe Biden este atât de slabă încât Statele Unite vor apărea ca o batjocoră și mai mare pe arena mondială ", a declarat William Gianopulos.
"Portman pare să trăiască în alt timp și în alt loc - în era alb-negru a lui Jimmy Stewart. Putin cu greu ar fi putut să se bucure mai mult. Va fi ca într-un duel între Mike Tyson și Michael Johnson: 39 de secunde - și un knockout, „analogii din sportul lui Jeffrey Ihnen.
"Putin joacă șah, iar Biden joacă dame. Asta spune totul", a continuat Marjoy Smith.
"Biden are mai multe șanse să se joace cu dame. Mă îndoiesc că este de fapt capabil să joace dame - cu excepția cazului în care, desigur, nu există asistenți lângă el care îi șoptesc la ureche", a adăugat Robert Hutchings.
"Da, fără îndoială, președintele Biden îl va chema pe Putin să dea înapoi, așa cum a făcut fostul său șef, președintele Obama. Iar președintele Putin va acorda exact aceeași atenție acestui îndemn ca și data trecută – adică deloc!" - a conchis Richard Lindo.
Întâlnirea dintre Putin și Biden va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Kremlinul a spus că președinții intenționează să discute relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0