Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Oleg Vasnețov a acordat distincții activiștilor organizațiilor etnoculturale

© Sputnik / Родион ПрокаПосольство России в Молдове
Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Abonare
Mai bine de zece lideri ai mișcării din Moldova a compatrioți ruși au primit distincții din mâinile șefului misiunii diplomatice ruse de la Chișinău.
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. În ajunul sărbătorii naționale - Ziua Rusiei - Oleg Vasnețov, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, a acordat distincții importante activiștilor organizațiilor etnoculturale rusești.  
„Peste zece lideri ai mișcării din Moldova a compatrioților ruși au primit diplome  de onoare și scrisori de mulțumire de la Comisia Guvernamentală pentru Compatrioții din Străinătate, acestea fiind înmânate de șeful misiunii diplomatice ruse la Chișinău”, relatează misiunea diplomatică rusă din Capitala țării noastre.
Alte premii - medalii comemorative „75 de ani de la Victorie” ale comitetului de organizare rus „Victoria” pentru perpetuarea memoriei eroilor căzuți ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei au fost acordate și liderilor organizației slave pentru drepturile omului „Vece”, dar și „Clubului istoric patriotic rus”.
„Vă mulțumim pentru eforturile pe care i le-ați depus pentru a consolida diaspora rusă, pentru dezvoltarea organizațiilor compatrioților, contribuția dvs. la promovarea istoriei și culturii ruse în Republica Moldova. O dovadă vie a acestor merite este înaltul premiu care v-a fost acordat de patria istorică", a spus Oleg Vasnețov.
Ambasadorul rus a menționat, de asemenea, contribuția celor premiați la consolidarea agendei bilaterale culturale și umanitare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0