Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Apel s-a pronunțat cu privire la numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului

© Sputnik / Miroslav RotariАппеляционная Палата
Аппеляционная Палата - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Abonare
Magistrații Curții de Apel Chișinău s-au pronunțat cu privire la contestația depusă de reprezentanții mai multor partide în legătură cu decizia Comisiei Electorale Centrale cu privire la numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Contestația depusă de Platforma DA în legătură cu decizia Comisiei Electorale Centrale cu privire la numărul secțiilor de votare în regiunea transnistreană a fost declarată inadmisibilă de magistrații Curții de Apel. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că această decizie urmează a fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.
Stanislav Pavlovschi - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Republica Moldova
Expert: Ce s-ar putea întâmpla dacă o parte din membrii CEC ar demisiona
Totodată, în cadrul ședinței în care magistrații urmau să examineze contestația depusă de reprezentanții mai multor partide în legătură cu decizia Comisiei Electorale Centrale cu privire la numărul secțiilor de votare în străinătate, reprezentanții PPDA au înaintat o cerere de recuzare a completului de judecată care examinează contestația și dosarul a fost remis altui complet de judecători. Reprezentantul Platformei DA a depus două cereri de recuzare în privința judecătorilor Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc, iar cel al PAS a înaintat cererea împotriva Ecaterinei Palanciuc. După deliberări, magistrații au respins cererile de recuzare a completului de judecători. 
Amintim că membrii CEC au decis ca pentru locuitorii din regiunea transnistreană să fie amenajate la parlamentarele din iulie cu două secții de votare mai mult decât la prezidențialele din 2020. Pe 5 iunie, Comisia Electorală Centrală a votat pentru amenajarea a 44 de secții de votare în stânga Nistrului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0