Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Satul Susleni va avea strada "Iurie Sadovnic" - detalii

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii MoldovaIurie Sadovnic a fost înmormântat
Iurie Sadovnic a fost înmormântat - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Abonare
În localitatea Susleni din raionul Orhei, în care a copilărit Iurie Sadovnic, o stradă va purta numele legendarului artist.
CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. O stradă din satul Susleni va purta numele regretatului artist Iurie Sadovnic, informează Consiliul Raional Orhei. O decizie în acest sens urmează a fi luată de către Consiliul Local Susleni, la propunerea președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, și primarului localității, Svetlana Sochirca.
Iurie Sadovnic - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Societate
Dezvăluiri: Ultimul vis al lui Iurie Sadovnic
De asemenea, în scurt timp va fi anunțat un concurs pentru crearea bustului distinsului artist, care va fi instalat în satul Susleni, iar pe malul râului Nistru va fi organizat un festival al chitarelor în cinstea legendarului Iurie Sadovnic Orheianul. 
Înainte de a pleca dintre noi, bardul Iurie Sadovnic a avut și a depus efort pentru a-și realiza un vis. El dorea organizarea unui "festival al chitarelor la Nistru". 
Solicitat de Sputnik Moldova, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu a spus că administrația publică locală va depune tot efortul pentru a realiza acest proiect, un festival al chitarelor la Nistru, care este visul nerealizat al bardului Iurie Sadovnic, doar că acest lucru depinde de mai mulți factori, între care contextul epidemiologic și altele.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0