Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mobilizare de urgență în sudul țării: Ce tragedii s-au produs după miezul nopții - Video

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIPeste 100 de pompieri din sudul țării, ridicați pe alertă
Peste 100 de pompieri din sudul țării, ridicați pe alertă - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Abonare
Peste o sută de pompieri și salvatori au fost alertați noaptea trecută în sudul țării. Aceștia au scos oameni de sub dărâmături, din fântâni, au stins incendii și au evacuat autovehicule care, în urma accidentelor rutiere, au căzut în lacuri.
CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că, din fericire, toate incidentele din sudul țării, la care au intervenit pompierii și salvatorii noaptea trecută, fac parte dintr-un amplu exercițiu. Aplicațiile s-au desfășurat în localitatea Balabanu, raionul Taraclia, unde a fost instalată și o tabără de câmp, iar scopul a fost de a verifica nivelul de pregătire a efectivului, dar și a tehnicii din dotare, pentru lichidarea consecințelor situațiilor de urgență pe teritoriul țării. 
Angajații IGSU din sudul țării au avut misiunea de stinge incendii, a salva persoane de sub dărâmături, a scoate oameni din fântână, a efectua lucrări la înălțime, scufundări acvatice, dar și a evacua autovehicule care în urma accidentelor de circulație au căzut într-un iaz din apropierea localității.
Salvatorii au depus eforturi colosale în cele mai dificile misiuni. Pe parcursul exercițiilor, angajații IGSU au fost evaluați, iar astfel conducerea instituției va cunoaște unde mai trebuie de muncit pentru a perfecționa capacitățile de intervenție ale pompierilor și salvatorilor, astfel încât aceștia să poată lua decizii corecte în timpul intervențiilor, dar și să asigure pe viitor misiuni operative de cea mai înaltă calitate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0