Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: Crește numărul cazurilor noi de infectare

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale raportează o creștere ușoară a cazurilor noi de infectare cu COVID-19.
CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Alte 60 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, în rezultatul efectuării a 5 051 de teste. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, unul e de import - din Franța. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 601 de persoane infectate.
Parlamentul European - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Societate
Parlamentul European a aprobat introducerea ”pașaportului Covid” - ce prevede
Nici astăzi nu au fost raportate cazuri de îmbolnăvire în rândul angajaților din sistemul medical.
Din cei 231 de pacienți internați în instituțiile medico-sanitare spitalicești, starea de sănătate a 48 este extrem de gravă. Dintre aceștia, 12 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. În ultimele 24 de ore, alte patru persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor generate de noul tip de coronavirus.
Este vorba de doi bărbați și două femei din diverse regiuni ale țării și cu vârste între 79 și 46 de ani. Doare două din victime sufereau și de alte comorbidități. 
Totodată, alte 115 persoane au fost vindecate. În total, 248 260 de persoane au fost tratate de COVID-19 de la începutul pandemiei. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0