Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zi de doliu național: Mâine drapelele vor fi coborâte în bernă

© Pixabay / Byn_LiСвеча памяти
Свеча памяти - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova a decretat zi de doliu național ziua de 9 iunie, când vor avea loc funeraliile interpretului Iurie Sadovnic.
CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Mâine, în toată țara, drapelele vor fi coborâte în bernă. Ziua de 9 iunie a fost decretată zi de doliu național în legătură cu funeraliile interpretului Iurie Sadovnic. 
„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi decretul prin care ziua de 9 iunie 2021, când vor avea loc funeraliile interpretului Iurie Sadovnic, este declarată zi de doliu național în toată țara. Doliul național este instituit în legătură cu trecerea în eternitate a renumitului interpret și compozitor de muzică ușoară și folk, promotor al valorilor naționale și culturale”, este precizat în comunicatul Președinției.
Iurie Sadovnic - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Republica Moldova
A murit Iurie Sadovnic: Marele bard s-ar fi sinucis
Totodată, la ora 12:00 memoria interpretului se va cinsti prin păstrarea unui moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”. În context, autoritățile publice, întreprinderile și organizațiile din țară sunt îndemnate să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive în masă. La fel, redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune li se recomandă să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.
Amintim, cunoscutul interpret Iurie Sadovnic a fost găsit mort în casă de către soția sa, care a și sunat la 112. Potrivit poliției, acesta s-ar fi împușcat în cap cu o armă pe care o deținea legal. Pa cazul dat a fost inițiat un proces penal. Toate circumstanțele tragediei urmează a fi stabilite.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0