Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a stins din viață un fost deputat în Parlamentul Moldovei

© Sputnik / Evghenii PANASENCOBiserică
Biserică - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
A murit un fost deputat din partea Partidului Liberal Democrat, anunțul a fost făcut de fostul său coleg, dar și fin de cununie, Iurie Chirinciuc.
CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Ex-deputatul PLR Vadim Cojocaru a trecut luni la cele veșnice. El a fost un cunoscut economist, politician, profesor universitar, prorector pentru activitatea științifică și relațiile externe a Academiei de Studii Economice.
”În calitate de deputat în Parlamentul de la Chișinău, a militat activ pentru apărarea valorilor naționale, pentru Reîntregirea țării”, a scris Iurie Chirinciuc pe Facebook, menționând că Cojocaru a fost una dintre persoanele care i-a marcat destinul, fiindu-i și naș de cununie.
Rectorul Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic, scrie pe pagina sa de Facebook că Vadim Cojocaru i-a fost coleg de facultate, iar vestea despre decesul lui l-a îndurerat profund. 
„Este dureros și foarte trist când pleacă dintre noi oameni pe care i-am cunoscut de-o viață... La vârsta de doar 60 de ani recent împliniți, a plecat în Lumea Celor Drepți Vadim Cojocaru, cu care am făcut împreună facultatea, ne-am început în același timp activitatea științifică și didactică, Vadim urmând să devină profesor universitar, prodecan și decan al facultății „Management”, prorector pentru activitate științifică și relații internaționale al ASEM, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. A plecat foarte devreme și ne va lipsi nouă tuturor, celor care l-am cunoscut. Sincere condoleanțe soției, Angela, și fiicei, Mihaela. Dumnezeu să-l ia în Împărăția Sa și să-l odihnească în liniște și pace, iar noi să-l pomenim numai de bine”, scrie rectorul ASEM.
Vadim Cojocaru și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova, facultatea „Economia comerţului şi merceologie”. În perioada 1989-1990, la Universitatea de Stat din Kiev. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0