Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia se pregătește să convertească toată lichiditatea valutară din dolari în euro

© AFP 2024Euro
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, a spus anterior că ponderea dolarului în Fondul național rus de avere va fi redusă la zero. Guvernul rus este pregătit să transfere toată lichiditatea valutară din dolari în euro.
BUCUREŞTI, 8 iun – Sputnik, Doina Crainic. Guvernul rus este pregătit să transfere toată lichiditatea valutară din dolari în euro, a anunțat luni Ministerul rus de Finanțe.
заброшенный завод - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Republica Moldova
Ipocrizia guvernanților de la Chișinău: ruinarea economiei dată drept mare succes
„Pot exista stimulente pozitive și negative. În principiu, sunt posibile metode directive pentru unele companii de stat, astfel că este nevoie de un efort complex pentru a îndepărta întreaga economie de dolar, ceea ce, de fapt, ne va permite să evităm sancțiunile și să facem lumea mai democratică”, a adăugat Timofeev, citat de Sputnik News.
Vinul spumant este de nelipsit de pe masa de Revelion - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Problemele grave ale vinificației moldovenești - ce spune Gheorghe Arpentin
Potrivit oficialului din Ministerul Finanțelor, dolarul reprezintă în prezent 80 % din cursul valutar de la Bursa din Moscova, euro reprezintă mai puțin de 20 %, iar yuanul și alte monede sunt complet nelichide.
„Avem informații că unele companii mari, care au obţinut câștiguri în euro în Europa – partenerul nostru comercial cheie –, convertesc euro în dolari, aduc dolari aici și îi vând aici pentru ruble, respectiv, pentru că au nevoie de ruble”, a explicat Timofeev.
Vestea vine după un anunț al Ministrului rus de Finanțe, Anton Siluanov, care a declarat, la începutul acestei luni, că rezervele în dolari din Fondul național de avere vor fi reduse la zero. Acesta a adăugat că rezervele de lire sterline britanice vor fi reduse la 5%, în timp ce deținerile în euro și yuani vor fi crescute la 40 și respectiv 30%.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0