Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Israelului, vizită de stat în România: care sunt obiectivele

© Photo : Președintele RomânieiÎntrevedere bilaterală cu Preşedintele Statului Israel, domnul Reuven Rivlin (Israel, Ierusalim)
Întrevedere bilaterală cu Preşedintele Statului Israel, domnul Reuven Rivlin (Israel, Ierusalim) - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
În această săptămână, președintele Israelului, Reuvlen Rivlin, face o vizită de stat în România, la invitația omologului său, Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială de la București.
BUCUREȘTI, 8 iun – Spuntik, Georgiana Arseni. Zi importantă astăzi, 8 iunie 2021, la București, acolo unde președintele Israelului, Reuven Rivlin, se va întâlni, la Palatul Cotroceni, cu șeful statului român, Klaus Iohannis.
Președintele Israelului efectuează, în această săptămână, o vizită de stat în România, la invitația omologului său, Klaus Iohannis.
Sunt programate convorbiri tete-a-tete şi în plenul celor două delegaţii, urmate de declaraţii comune de presă.
În cursul după-amiezii, oficialul israelian va fi primit la Palatul Victoria de prim-ministrul Florin Cîţu, potrivit agerpres.ro.
Administrația Prezidențială subliniază că vizita de stat a preşedintelui israelian se înscrie în dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, cea mai recentă întrevedere între cei doi şefi de stat având loc cu prilejul participării preşedintelui României la Forumul Mondial privind Memoria Holocaustului de la Ierusalim, din ianuarie 2020, urmată de discuţii telefonice în lunile martie şi iunie 2020.
”Vizita Președintelui Reuven Rivlin reflectă soliditatea relației bilaterale, precum și faptul că Statul Israel rămâne un partener cheie, cu valențe strategice, al României în Orientul Mijlociu”, notează Administrația Prezidențială.
Sursa citată subliniază, de asemenea, că discuţiile celor doi preşedinţi se vor concentra pe modalităţile de dezvoltare şi aprofundare a relaţiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun, vizita având loc în contextul celebrării, la 11 iunie, a 73 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte între România şi Statul Israel.
Vor fi abordate, de asemenea, cooperarea economică şi cea în domeniul sănătăţii, inclusiv în ceea ce priveşte contracararea pandemiei de COVID-19, educaţia privind Holocaustul şi alte măsuri de combatere a antisemitismului în România, precum şi schimburile culturale şi interumane dintre cele două state.
O atenţie deosebită va fi acordată situaţiei din regiunea Orientului Mijlociu, inclusiv stadiului Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, cu accent pe situaţia de securitate din regiune în urma evoluţiilor recente, urmând a fi abordate şi alte teme de actualitate de pe agenda regională şi cea internaţională, a mai informat Preşedinţia.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0