Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto - Elevii au fost escortați de poliție la examenul de bacalaureat

© Sputnik / Mihai CarausPoliție
Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Polițiștii au însoțit astăzi autobuzele școlare din toată țara care au transportat absolvenții clasei a XII-a la centrele de bacalaureat unde susțin examenul.
CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică din cadrul IGP anunță că mai multe echipajele de patrulare au însoțit astăzi autobuzele școlare din toată țara care au transportat elevii la examenul de bacalaureat.
"Toate deplasările au fost în siguranță și fără incidente" , precizează INSP. 
În total, 15 964 de candidați vor susține examenul: 13 065 de elevi la Limba și literatura română, iar 2 899 – la Limba și literatura rusă.
Ultima probă de Bacalaureat din sesiunea curentă va avea loc în data de 22 iunie. În această zi, 491 de candidați vor susține proba de examen la limba maternă, dintre care 200 vor susține proba la Limba bulgară, 222 – la Limba găgăuză, 69 – la Limba ucraineană.
Testele de examen vor fi verificate în perioada 04 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la 27 iunie. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27-28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie.
În anul 2020, examenele de bacalaureat au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0