Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a comentat MAE rus discuția dintre Biden și Zelenski

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaЗдание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
Viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov afirmă că politica SUA cu privire la Ucraina creează tensiuni și că formatul negocierilor nu contează cu adevărat.
CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Politica „iresponsabilă” a Washingtonului referitoare la Ucraina continuă să „creeze tensiuni”, a declarat marți viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, comentând recenta convorbire dintre liderii SUA și ucrainean, informează RIA Novosti
"Acesta este un element inevitabil al încercărilor americano-ucrainene de a demonstra un nivel ridicat de înțelegere reciprocă. Nu vedem nimic nou aici, nimic care să schimbe poziția generală”, le-a declarat Riabkov reporterilor.
El a subliniat că este important să se schimbe abordarea și, atâta timp cât acest lucru nu s-a întâmplat, nu contează deloc cine și unde comunică la nivelul liderilor. Astfel a comentat el recenta conversație dintre Joe Biden și Vladimir Zelenski.
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Rusia
Kremlinul le-a cerut SUA să iasă din „cercul vicios” al sancțiunilor
”Politica SUA privind Ucraina ne este clară. Această politică nu prevede nicio influență asupra Kievului în scopul asigurării implementării cel puțin minime a setului de măsuri de la Minsk de către Ucraina ", a conchis diplomatul.
Anterior, președintele american Joe Biden a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean Vladimir Zelenski, pe care l-a invitat să întreprindă o vizită la Washington, în luna iulie, pentru a discuta rezultatele summit-urilor care vor avea loc în iunie, în primul rând întâlnirea cu liderul rus Vladimir Putin, potrivit șefului biroului prezidențial ucrainean.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0