Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficialii deplâng moartea bardului Iurie Sadovnic

© Sputnik / И. Земшман / Accesați arhiva multimediaПевец Юрий Садовник
Певец Юрий Садовник - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova, dar și președintele Parlamentului au transmis mesaje de condoleanțe familiei regretatului interpret Iurie Sadovnic.
CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei lui Iurie Sadovnic, care a decedat astăzi, 8 iunie. Pe pagina sa de Facebook, șeful statului spune despre interpret că a reușit să transforme în melodii de neuitat cele mai frumoase versuri ale poeților autohtoni. 
Iurie Sadovnic - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Republica Moldova
A murit Iurie Sadovnic: Marele bard s-ar fi sinucis
„Am aflat cu tristețe despre moartea tragică a maestrului Iurie Sadovnic. O voce și o imagine inconfundabile, cu care am crescut și noi, și părinții noștri. Un interpret care a reușit să ne vorbească de Patrie și satul natal, de Codrii Orheiului și de Nistrul pe al cărui mal a copilărit, de mamă și dor. Un artist care a transformat în melodii de neuitat cele mai frumoase versuri ale poeților noștri. Muzica lui Iurie Sadovnic va rămâne mereu în inimile noastre și, sper, în inimile generațiilor care urmează. Condoleanțe familiei și celor care l-au iubit ca om și ca artist”, scrie Maia Sandu pe Facebook. 
Toto pe Facebook, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, scrie că vestea despre moartea renumitului interpret Iurie Sadovnic, Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii a cutremurat lumea muzicală și toată Moldova. 
Iurie Sadovnic - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Cum Iurie Sadovnic și-ar fi explicat gestul printr-un bilet de adio - FOTO
„Сonsiderat legenda muzicii moldovenești, este îndrăgit și apreciat de numeroși admiratori din Republica Moldova și din străinătate. Lasă în urma sa numeroase piese devenite șlagăre care îi vor perpetua memoria în inimile și sufletele noastre. Exprim membrilor familiei, rudelor, prietenilor, colegilor de breaslă sincere condoleanțe în legătură cu plecarea spre cele veșnice a Omului și Artistului Iurie Sadovnic”, scrie Zinaida Greceanîi.
Amintim, cunoscutul interpret Iurie Sadovnic a fost găsit mort în casă de către soția sa, care a și sunat la 112. Potrivit poliției, acesta s-ar fi împușcat în cap cu o armă pe care o deținea legal. Pa cazul dat a fost inițiat un proces penal. Toate circumstanțele tragediei urmează a fi stabilite.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0