Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesaje emoționante de la colegii de breaslă ai lui Sadovnic: El nu a mai putut suporta...

© Photo : Facebook / Iurie Sadovnic OrheianuIurie Sadovnic
Iurie Sadovnic - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Mai mulți artiști, colegi de breaslă ai regretatului Iurie Sadovnic, regretă moartea maestrului. Interpreții spun că este o mare durere, iar țara noastră a pierdut un om de valoare.
CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Interpreta Maria Stoianov susține că omul de cultură e sensibil ca un copil, iar Iurie Sadovnic nu a rezistat "inculturii, prostiei și curviei din societate".
Interpreta Nelly Ciobanu este șocată de această veste tristă. "Adio, Maestre Iurie Sadovnic și zbor lin spre împărăția Cerului", a transmis artista. Iar Lenuța Burghilă a scris pe pagina sa de Facebook că Iurie Sadovnic a recurs la acest gest dur, fiindcă nu a mai putut suporta greutățile vieții, care s-au abătut peste artiști în ultima vreme.
"Cine își mai aduce aminte de un artist, cine mai vrea să-l invite să cânte să facă un ban, să poată cumpăra o bucată de pâine? Domnul sa-l odihnească, mare artist, o voce rară", scrie Lenuța Burghilă.
Și formația Zdob și Zdub a făcut o postare despre moartea cântărețului. Membrii trupei au scris că este dureroasă plecarea pe alt tărâm a maestrului Iurie Sadovnic, autorul multor șlagăre. Zdubii au publicat secvențe de la un concert, în cadrul căruia, au cântat împreună "Dragă Otee".
Condoleanțe a transmis și Mihai Gandraman, membrul formației "Brio Sonores".
"Un mare artist care s-a ales toată viața cu public care îl aplauda în picioare, energie de la public, evenimente, înregistrări, vânzări de albume, colaborări cu alți artiști, turnee, nominalizări, artist al poporului, șlagăre. Toate acestea îi aducea și venit! Și brusc ți se ia totul... Și te simți ca o povară pentru ceilalți” asa i-a fost ultimul gând", susține Gandraman.
Un mesaj mai emoționant are și Patricia Paulenco, tânăra interpretă care era și vecina lui Iurie Sadovnic. 
"Drum lin, nene Iurie. Așa obișnuiam să ii zic. Nu mi-a fost doar vecin, ci și un om apropiat întregii mele familii. De fiecare dată eram lăsată în grija lui în copilărie, atunci când părinții aveau chestii. Îmi amintesc cum îmi fredona piese la chitară, încerca să îmi dea un stimul și să găsească mii de argumente să nu părăsesc scena", a scris Patricia Paulenco.
Amintim că în această după-amiază interpretul Iurie Sadovnic ar fi fost găsit mort într-un apartament din sectorul Botanica al Capitalei. Artistul s-ar fi sinucis cu o armă pe care o deținea ilegal. Potrivit poliției, corpul neînsuflețit al interpretului a fost găsit de către soția sa. 
Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în satul Jura, din Râbniţa, şi a copilărit în comuna Susleni, Orhei. Este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți începând cu anii 1970.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0