Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câte partide politice vor protesta astăzi la CEC

© Sputnik / Mihai Caraus брифинг ЦИК-а 2020
 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Trei formațiuni politice au anunțat pentru astăzi proteste în fața sediului Comisiei Electorale Centrale. Este vorba de partidul prezidențial PAS al Maiei Sandu, de Platforma DA a lui Andrei Năstase și de Partidului lui Renato Usatîi.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2021
Societate
Sandu supărată pe CEC că a deschis puține secții de votare în diaspora
În data de 5 iunie, CEC a decis deschiderea a 139 de secții de votare pentru diaspora.
Proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții, iar secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a propus revenirea la numărul de 139, așa cum a fost și la prezidențialele din 2020. Acest lucru a iscat discuții aprinse, în contextul în care anterior Ministerul de Externe a propus să fie organizate peste 190 de secții de votare în străinătate.
Maxim Lebedinschi - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2021
Societate
Lebedinschi îi răspunde președintelui Sandu: CEC nu adoptă hotărâri pe placul cuiva
După aceasta Maia Sandu i-a somat pe reprezentanții Comisiei Electorale Centrale să-și revizuiască decizia, iar, în replică, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a spus că membrii instituției nu adoptă hotărâri pe placul cuiva. Duminică  Blocul electoral ”RENATO USATÎI” a contestat la Curtea de Apel Chișinău, de pe strada Teilor, Hotărârea Comisiei Electorale Centrale, prin care a decis numărul secțiilor de votare în străinătate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0