Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spune Aureliu Ciocoi despre numărul secțiilor de votare pentru diasporă

© Sputnik / Rodion ProcaAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Premierul interimar Aureliu Ciocoi a venit cu o reacție la decizia CEC cu privire la numărul secțiilor de votare pentru diasporă.
CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Aureliu Ciocoi a precizat că Guvernul va face tot posibilul pentru a acoperi financiară buna organizare a scrutinului electoral atât în țară, cât și peste hotare. Mai mult, premierul interimar susține că Executivul nu a dat niciun indiciu că nu ar avea capacitatea să acopere cheltuielile pentru deschiderea secțiilor de votare din străinătate, în cazul în care numărul acestora ar fi fost mai mare.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2021
Societate
Sandu supărată pe CEC că a deschis puține secții de votare în diaspora
Totodată, premierul interimar a încurajat CEC să-și revadă decizia din 5 iunie 2021, în mod special în cazul țărilor unde s-au format cozi și s-au consumat toate cele 5 mii de buletine de vot, înaintea orei închiderii secțiilor.
Amintim că CEC a decis sâmbătă că, în ziua alegerilor, pentru diasporă vor fi deschise 139 de secții de votare. Deși proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a propus revenirea la numărul de 139, așa cum a fost și la prezidențialele din 2020. Acest lucru a iscat discuții aprinse, mai ales că anterior și Ministerul de Externe a propus să fie organizate peste 190 de secții de votare în străinătate. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0