Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce a refuzat Biden să se întâlnească cu Zelenski înainte de întrevederea cu Putin

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaДоклад президенту Украины В. Зеленскому о расследовании убийства журналиста П. Шеремета
Доклад президенту Украины В. Зеленскому о расследовании убийства журналиста П. Шеремета - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Președintele american Joe Biden a refuzat să se întâlnească cu Vladimir Zelenski înainte de summitul cu Putin, motivul fiind decizia președintelui ucrainean de a schimba conducerea companiei Naftogaz.
CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Administrația președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, s-a răzgândit în privința organizarea unei întâlniri cu omologul său ucrainean înainte de summit-ul SUA-Rusia, transmite Axios, citat de RIA Novosti.
Флаги России и США - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Rusia
Ce se întâmplă în hotelul în care se crede că se vor întâlni Putin și Biden
Făcând trimitere la o sursă din interiorul Casei Albe, presa susține că Washingtonul a luat în calcul opțiunea de a-l invita pe Vladimir Zelenski la Geneva, cu puțin timp înainte de negocierile cu Putin. Însă ulterior, administrația liderului american a renunțat la această idee din cauza deciziei lui Zelenski de a schimba conducerea companiei energetice de stat Naftogaz. Statele Unite au considerat că Ucraina a renunțat să lupte împotriva corupției, scrie portalul.
Așa cum a anunțat însuși Zelenski într-un interviu acordat pentru Axios, el este gata să se întâlnească cu Biden înainte de summit-ul ruso-american de la Geneva pentru a discuta, printre altele, despre ”Nord Stream-2”, dar nu au existat negocieri în acest sens. Totuși, contactul cu omologul american „într-o formă sau alta” este posibil, a accentuat Kievul.
Ultimul summit în format deplin Rusia-SUA a avut loc în 2018 la Helsinki: atunci Putin a discutat cu Donald Trump. Noua întâlnire, care va avea loc pe 16 iunie, a fost inițiată de Biden. Potrivit purtătorului de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov, președinții vor discuta despre relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și despre lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0