Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț important al autorităților pentru șoferii din stânga Nistrului

© Sputnik / OsmatescoИсполняющий обязанности вице-премьера Республики Молдова по реинтеграции Ольга Чеботарь в мультимедийном пресс-центре Sputnik Молдова
Исполняющий обязанности вице-премьера Республики Молдова по реинтеграции Ольга Чеботарь в мультимедийном пресс-центре Sputnik Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Potrivit Vicepremierului pentru Reintegrare, Olga Cebotari din 2018 până în prezent au reușit să obțină numere neutre pentru autovehiculele din stânga Nistrului peste 5057 de persoane, ceea ce constituie 4 la sută din numărul total.
Anunț important al autorităților pentru șoferii din stânga Nistrului
Cetățenii din stânga Nistrului își pot perfecta numerele de înmatriculare neutre la centrele ASP din Râbnița și Tiraspol. Pentru a avea acces la traficul rutier internațional, proprietarii de autovehicule din stânga Nistrului urmează să obțină plăcuțe cu numere de înmatriculare de model neutru sau național, cu perfectarea corespunzătoare a setului de documente.
Vicepremierul Olga Cebotari spune că tendințele privind includerea automobilelor din stânga Nistrului în circuitul internațional al traficului auto atestă o ușoară creștere. De asemenea, s-a înregistrat o creștere a numărului de cereri de preschimbare a permiselor de conducere.
„Încercăm să convingem mai mulți posesori de autovehicule din raioanele de est pentru ca ei să-și perfecteze aceste numere neutre. Noi am oferit și o reducere a termenului de perfectare a documentelor necesare pentru obținerea acestor plăcuțe de înmatriculare, de asemenea și un preț rezonabil. Cât privește preschimbarea permiselor de conducere și aici constatăm o ușoară creștere a numărului solicitanților. Din 2018 până astăzi, 36 de mii de cetățeni din stânga Nistrului au primit permise moldovenești de conducere, prin urmare și la acest capitol avem o dinamică sporită”, a precizat Olga Cebotari.
De pe 1 septembrie 2021, pe lângă mijloacele de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova în traficul rutier internațional vor avea acces doar automobilele care vor dispune de plăcuțe cu numere de înmatriculare de model neutru.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0